Teva: FDA medvind sparker aktien i vejret

Tevas aktie sprang i vejret i går med 7,3 % efter at FDA godkendte en kopiversion af en nødpen mod allergiske reaktioner, som der er god efterspørgsel efter og brug for:

  • Kopiversionen af Epipen har været længe undervejs og har også stødt på større udfordringer med hensyn til at blive godkendt.
  • 1 ud af 50 amerikanerne eller mere end 6 mio. rammes af allergiske reaktioner, hvor nødpennen er et godt værktøj
  • Den originale – Epipen har været solgt af Mylan, som er en stærk kopikonkurrent til Teva, i partnerskab med Pfizer
  • Aktuelt har Pfizer problemer med at levere nok til efterspørgslen og derfor kommer godkendelsen på et for Teva rigtig godt tidspunkt.
  • Det er især Mylan, som er en stærk generisk konkurrent til Teva; ikke mindst i USA.
  • Kursstigningen i Teva kommer i kølvandet på ”13F” annonceringen fra Berkshire Hathaway om en forøgelse af ejerandelen i Teva fra 40,5-43,2 mio. aktier svarende til 1,04 mia. USD

 Fremanezumab næste kurstrigger om 1 måned

 FDA har været på re-inspektion af produktionspartneren Celltrions faciliteter i Sydkorea hen over sommeren. Når/hvis godkendelsen til at producere migrænemidlet Fremanezumab bliver givet officielt den 16/9, kan det være den næste positive kurstrigger i rækken for Teva og Kåre Schultz. Fremenezumab spås block buster status.

 Prispres overstået for generiske produkter?

 De generiske producenter er generelt presset af lave prise. Det rammer ikke kun støre producenter som Teva, Mylan og Perrigo, men større Pharma selskaber ønsker at komme ud af forretningsområdet (som de naturligt har efter deres produkter er gået af patent) på grund af netop de lave priser. Teva er i gang med at stoppe produktionen af udvalgte produkter, som ikke er profitable og andre vil følge efter, og det er realistisk, at de generiske priser ikke falder yderligere.

 Nordnet kunder ejer 0,4 % af Teva

 Fremadrettede prisstigninger i kombination med en meget stram omkostningsstyring lover godt for Teva, Kåre Schultz og de 6000 private investorer hos Nordnet hvis ejerandel med gårsdagens stigning kom op på 615 mio. DKK. 3,9 mio. stk., som den samlede beholdning er på, svarer til 9 % af de aktier som Warren Buffet og co. i denne uge meddelte i deres indberetning til de amerikanske børsmyndigheder, at de ejer i Teva.

 

Anm: Jeg ejer selv aktier i Teva

One response to “Teva: FDA medvind sparker aktien i vejret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *