Pandora: 6 grunde til at aktiebunden kan mere end blot skimtes

Selv om Pandoras aktiekurs torsdag/fredags i sidste uge fik lidt tiltrængt medvind, kan det ikke nægtes eller skjules, at aktien fortsat er tæt på at være blevet halveret i 2018. Det store kursfald skyldes hovedsagelig stedse lavere indtjeningsforventninger tilsat en god portion investorskepsis og utilfredshed med den nu afgående ledelse. Her er 6 årsager til at aktien kan være meget tæt på bunden:

  1. Fyringen af Anders Colding Friis markerer en ny begyndelse og formentlig afslutningen på den investorlede, som har præget Pandora ikke kun i 2018, men også i større dele af 2017.
  2. Pandora gav torsdag investorerne øget segmentindsigt i hvordan centrale nøgletal udvikler sig. Den lukkede informationspolitik har været en medvirkende årsag til en stigende risikopræmie og sammenpressede multiple og et anstrengt forhold mellem ledelse og investorer.
  3. Selv om Anders Boyer som ny finansdirektør kun har en ledelsesanciennitet på 9 dage i Pandora, virkede han overbevisende på dagens telekonference. På den ene side var hans naturlige forbehold, at risikoen ved guidance er steget, men samtidig åbnede han døren for et comeback i EBITDA marginen op til og imod 35 % måske allerede i 2019. Da det ikke mindst er udviklingen i og niveauet for profitabiliteten som driver en aktie, er det en central information.
  4. Pandora aktien bølgede torsdag frem og tilbage. En indledende kursstigning på op til 10 % som en positiv rygmarvsreaktion på afskedigelsen af Anders Colding Friis var 2 timer senere vekslet til et fald på 2 %. Igen 1 time senere var nedturen vendt og der stod plus 7 % på dagens kursudvikling efter finansdirektøren havde leveret et overbevisende indtryk på en telekonference. Investorerne forsøger at afkode om de dårlige nyheder nu har nået et klimaks. Hvis især de udenlandske investorer, som i større omfang har solgt sig kort i aktien, får opfattelsen af at nedsiden er begrænset, kan det nuværende kursniveau markere en solid bund.
  5. Som et plaster på såret på en nedtur, som har været hård og meget lang, vil Pandora udbetale 9,- per aktie til investorerne i udbytte om 2 uger. Kombinationen af at mængden og intensiteten af dårlige nyheder kan have toppet og udsigten til fortsat udbytte og aktietilbagekøb, kan få mere langsigtede investorer til at vende tilbage til Pandora og yderligere cementere en solid aktiebund.
  6. Selv om dagens regnskab afslørede en i bedste fald kortsigtet meget moderat vækst, kræver den nuværende prisfastsættelse slet ikke nogen vækst de kommende år, før prisfastsættelsen ikke kun kan regnes hjem, men aktien derudover også vil være et attraktivt anlægspapir. Det kræver ”blot”, at investorerne ikke længere skal regne med yderligere nedture og at nye nedjusteringer bliver undgået. I den henseende kan det meget vel være, at den nye finansdirektør Anders Boyer har været en af drivkræfterne bag ved nedjusteringen for ikke som nytiltrådt finansiel ankermand at starte med minusser i bogen og været fremtvunget til at lægge navn til eventuelle nedjusteringer senere i år. Selv om analytikerne fortsætter med at nedjustere kursmål og indtjeningsforventninger, kan det være baseret på ”gamle nyheder”. Nedjusteringstrolden bør være lukket ud af Pandoras æske.

Anm: Jeg ejer aktier i Pandora

 

 

2 responses to “Pandora: 6 grunde til at aktiebunden kan mere end blot skimtes

  1. Ikke et ord om Hedgefondenes shortpositioner i Pandora, svarende til i perioder med over 10% af aktierne. Naar disse har frit spil i maaneder, presses kursen ned med mere end 50%. Per Hansen og alle analytikere, banker osv. kommenterer ikke paa dette, det er jo deres kolleger, der staar bag, og det er fuldt lovligt. Positioner under 0,2% skal ikke indberettes. Disse Hedgefonde kan over flere maaneder totalt dominere en aktiekurs, og det gør de. Smaa danske investorer taber tilsammen milliarder, og de gaar i fondenes lommer. Forstaaeligt at de har 5-doblet deres indsats i Danmark de seneste aar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *