USA 2. kvartalsregnskaber: Amerikansk skattereform giver stadig kvartalsmedvind

I denne uge 28 starter den amerikanske regnskabssæson for 2. kvartal for alvor, hvor bl.a. Pepsico, JP Morgan, Wells Fargo og Citigroup rapporterer deres tal, og der er udsigt til endnu en omgang fremragende regnskaber. Der er flere forstyrrende elementer for investorerne aktuelt at tage stilling til, men så længe indtjeningsvæksten er så markant som tilfældet er, bliver der næppe tale om nogen større amerikansk/global aktienedtur. Her er investeringsperspektivet:

  • Analytikerne forventer en indtjeningsfremgang på 20 %.
  • Hvis det går som det plejer, vil selskaber overgå forventningerne med 2-3 % point og 2. kvartalsregnskaberne vil være blandt de absolut bedste de seneste 10 år.
  • En meget betydelig del af væksten kommer fra lavere amerikansk selskabsskat. Investorerne ved, at der er i 2018 bliver tale om 4 kvartalsmæssige engangseffekter på grund af Donald Trumps amerikanske skattereform i forhold til sammenligningsgrundlaget i samme kvartal året før.
  • Resultaterne bliver gode, men investorerne holder samtidig øje med om der fortsat sker en eskalering i handelsuoverensstemmelserne mellem først og fremmest USA og Kina, men også mellem USA og EU/Mexico/Canada.
  • Den amerikanske rentekurve er næsten så flad, som den kan blive med stort set ingen forskel mellem prisen på korte og lange penge. Investorerne fokuserer på den ene side på den positive effekt, som lavere selskabsskatter har på indtjeningsvæksten. På den anden side er de klar over at det er en engangseffekt, som ikke kan gentages, og den flade rentekurve signalerer en klar frygt for at den amerikanske økonomi kan blive ramt af en recession indenfor de kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *