Jyske Bank: 500 mio. i udbytte er kun det første greb i lommen

Jyske Bank afholder i dag en ekstraordinær generalforsamling, hvor det kun er en formalitet at få godkendt udlodning af et ekstraordinært udbytte på 500 mio. Der er plads til at gøre meget mere og det vil Jyske Bank sandsynligvis meddele i forbindelse med deres halvårsregnskab den 21. august. Her er årsagerne til at de 500 mio. blot er første af flere udbetalingsetapper:

 

  • Jyske Bank har frasolgt sin ejerandel i Nordjyske Bank for 1,38 mia. Salget er uden solvenseffekt, og derfor kan i princippet hele beløbet blive udloddet. Det er ikke mindst fra denne transaktion, at de første penge bliver sendt tilbage til investorerne.
  • I marts blev det annonceret, at Jyske Bank havde sat i alt 6 velbeliggende ejendomme til salg i København og disse ejendomme skulle være blevet solgt til en pris af ca. 600 mio.
  • Jyske Bank meddelte i sidste uge, at de for et beløb på 640 mio. havde solgt BRFs hovedsæde i Lyngby.
  • Jyske Bank meddelte i forbindelse med salget i Lyngby, at de nu ikke længere har ejendomme til salg i København, men at de undersøger mulighederne for at sælge yderligere i Århus/Silkeborg.
  • Jyske Bank og Anders Dam har ladet forstå, at der i dette konjunkturforløb ikke bliver tale om at deltage i flere konsolideringer. Ganske enkelt af den årsag, at der ikke er noget attraktivt at købe til den rigtige og værdiskabende pris. Man siger, at brændt bar skyer ilden, og selv om ejerandelen i Nordjyske Bank fik en ekstremt succesfuld og heldig udgang, var det langtfra givet, at det ville gå sådan. Der skal også en meget stor portion held til, og den havde Jyske bank.

Jyske Bank vader i penge

Dagens generalforsamlingsgodkendelse af udlodning på 500 mio. i ekstraordinært udbytte vil være en formalitet. Med pengene fra ovenstående handler på i alt ca. 2,1 mia. efter udlodning af udbytte, vil der være rigeligt med kapital til at sende flere penge retur til investorerne. Udover salg af ejendomme kommer yderligere kapital fra den løbende indtjening samt eventuel yderligere frasalg af ejendomme i Århus/Silkeborg. Med en løbende indtjening per kvartal på ca. 1 mia. før skat, vader Jyske Bank alt i alt nærmest i penge. De kommende måneder bør aktien derfor, alt andet lige, være ekstremt godt understøttet dels af udsigten til opstart af et nyt aktietilbagekøbsprogram på mellem 500-750 mio. og dels flere udbytteudlodninger over tid.

 

PS: Der var ikke tilstrækkelig fremmøde på dagens ekstraordinære generalforsamling. Forslaget bliver senere vedtaget. Det er stadig kun en formalitet og ændrer ikke ved ovenstående.

 

 

Anm.: Jeg ejer aktier i Jyske Bank

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *