Private investorer: Ingen over og ingen ved siden af Kåre Schultz udenfor Danmark

Tilliden fra de danske investorer til at Kåre Schultz får vendt udviklingen hos Teva i Tel Aviv er helt usvækket, jævnfør tal fra Nationalbanken, som har opgjort hvilke udenlandske aktier, som danskerne flittigst har lagt i den depotmæssige indkøbskurv fra starten af 2017 og frem til aktuelt. Tilliden til at Kåre Schultz kan vende Teva rundt hos danskerne og ikke mindst de private investorer er enorm. Her er lidt perspektiveringer i forhold til tallene

 • Siden starten af 2017 har Teva været langt den mest købte udenlandske aktie for danske investorer
 • Det store ryk og de store køb skete fra september til december 2017 efter at Kåre Schultz var annonceret som ny topchef den 11/9 og senere tiltrådte den 1/11 2017.
 • Mere end 475 mio. kroner er aktuelt investeret hos Nordnet i Teva
 • 475 mio. svarende til ca. 2/3 af det samlede danske køb, er foretaget af private investorer i Nordnet.
 • 4900 private investorer svarende til ca. 5,4 % af vores 91.000 kunder har investeret i Teva
 • Det samlede investerede beløb på 475 mio. svarer til lidt over 1 % af den samlede AUM hos Nordnet, Danmark

Opjustering med halv effekt

 Teva og Kåre Schultz leverede et rigtig godt 1. kvartalsregnskab med en indtjening på 0,94 USD mod forventet 0,67. Ved samme lejlighed blev helårsforventningerne til såvel indtjening som det frie cash flow hævet. For så vidt angår EPS var der dog kun tale om at hæve forventningerne med ca. halvdelen af merpræstationen alene i 1. kvartal. Fra 2,25-2,5 til aktuelt 2,40-2,65; altså med 15/27 af det som Teva overgik forventningerne med i kvartalet.

 Kåre Schultz classic

På den ene side giver den forsigtige opjustering næring til de skeptikere, som fortsat er forbeholdne overfor den store gæld, som er hæmmende for Teva. På den anden side ligner det en ”Kåre Schultz classic” kun drypvis at komme med mindre opjusteringer, så der bliver mulighed for at komme med flere af slagsen. Det gjorde han 8 gange i træk som topchef i Lundbeck fra efteråret 2015 og 2 år frem, og det kan også være det, som er opskriften hos Teva.

 

Anm.: Jeg ejer selv aktier i Teva

 

 

 

One response to “Private investorer: Ingen over og ingen ved siden af Kåre Schultz udenfor Danmark

 1. Ordet ” Raket ” høres ofte i aktieverden, men lige netop Teva er netop ingen raket og alligevel vil det med Kåre effekten måske blive bedre, for dem der forstå at langtidsinvesterer. Tidsfaktoren er måske slet ikke så lang, men lige i dette tilfælde er det step by step. Lykkedes det Kåre Schultz, så bliver det ikke kedeligt og indtil vi kommer et stykke op, så vil de store ( pensions kasser m.v. ) endnu ikke være med, men når vi når dertil, så kan step’ne pludselig flytte sig hurtigere.
  Opskriften hedder : Is i maven over Teva’s nuværende underskud m.v. Og vent så stille og roligt……. Men husk, det kan og vil sikkert stadig gå lidt op og ned, men mest stille og roligt op af. Og det jo lige præcis det, der er bedre end en raket. Teva er jo verdens største kopi medicinal firma, så med en god fornuftig investering, kan det blive ganske fornuftigt og tro mig, det jo ik’ for sjov, at Kåre Schultz netop nu er i gang med sit livs største udfordring, og tilmed er og bliver mere end godt betalt herfor.
  Men vigtigt at huske, alt kan ske’, og en kommende aktieemission er nok ikke helt urealistisk. Men på den lange bane, kan Teva blive en af tidens største guldæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *