Netcompany: André og gutterne ikke uden investeringsrisici

Indrømmet: Investeringscasen i Netcompany ser besnærende ud. Væksten har været på overarbejde i 18 år, og de 3 stiftere har fastholdt en organisationskultur og præstationsditto, som er meget imponerende og som transporterer i omegnen af 25 % af omsætningen ned som EBITA. Samfundsmæssigt er Netcompany samtidig et skoleeksempel på en dansk virksomhed, som stadig adderer flere danske medarbejdere og ikke er opstået med henblik på at blive solgt. Netcompany er i høj grad likeable.

En børsnotering er dog aldrig uden risikomomenter. Her er nogle af dem:

 1. Kan væksten fortsætte med en uændret indtjeningsevne?
 2. Kan Netcompany blive ved med at integrere medarbejderne i takt med at selskabet vokser til en meget større base?
 3. Når Danmark kommer til at fylde mindre, bliver det så sværere for ledelsen at fastholde det geografiske overblik?
 4. Når kapitalfonde sælger ud af aktier, kan det være et faresignal om at de fleste penge har været tjent. Hvis prisfastsættelsen eksempelvis bliver 7 mia., svarer det til en værdiforøgelse på 3,5 gange på blot 2,5 år. Det er indiskutabelt meget!
 5. Hvor længe har de 3 stiftere lyst til at blive ved med at overpræstere?
 6. Er Andre Rogacjewski ikke kun frontfiguren udadtil, men står og falder Netcompany med ham?
 7. Er den fremtidige vækst afhængig af at lande udenfor Danmark digitaliserer på samme måde som tilfældet har været i Danmark?
 8. Vil andre forsøge at kopiere Netcompany? En børsnotering kaster mere lys på en succesrig forretningsmodel?
 9. Kan Netcompany klare overgangen fra privat til offentligt eje?
 10. Der har været forlydender om en introduktionspris på 5 mia. Der tales om en pris på 6 mia. og hvis man kigger på sammenlignelige multiple er en pris på 7-8 mia. ikke urealitisk. Bliver prisen for høj?

 

One response to “Netcompany: André og gutterne ikke uden investeringsrisici

 1. En meget stor del af Netcompanys success kan tilskrives inkompetence i det offentlige. Væksten er i meget høj grad finansieret af skattekroner, med staten som langt den største kunde. Det bør ikke kunne fortsætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *