Dansk regnskabssæson: 10 konkrete investeringsspørgsmål til regnskabseksamen

Vi har allerede fået de første regnskaber fra større danske selskaber som Tryg og Chr. Hansen. På onsdag kommer Nordea og Novozymes og de kommende 3 uger vil resten af de største danske børsnoterede selskaber blotlægge deres tal. 3. og 4. kvartaler var ikke gennemført fremragende, men mere blandede. Her er 10 selskabsspecifikke spørgsmål, som investorerne stiller sig:

  1. År til dato er Novo Nordisk faldet med 15 % og siden regnskabet (godt nok efter en kraftig stigning op til), har der sågar været tale om et kursfald tættere på 20 %. Kan Novo Nordisk overgå forventningerne og vise, at nok er der et fortsat prispres på diabetes i USA og at den USD svækkelse som satte ind i 2017, kan mærkes, men Novo Nordisk har andre forhold at skrue på?
  2. A.P. Møller Maersk er faldet med 12/14 % år til dato afhængig af A/B. Forventningerne til 1. kvartal er små og kan Maersk overbevise investorerne om, at nok er udfordringerne store, men integrationen af Hamburg Süd og et fortsat meget højt omkostningsfokus viser resultater?
  3. I det fremrykkede kvartalsregnskab fra Ringkøbing Landbobank, var der tegn på et aftagende rentepres. Kan andre banker mærke de sammen tendenser, bl.a. som konsekvens af de svagt stigende markedsrenter, kan kombinationen af et markant omkostningsfokus og en bedre end ventet udvikling gøre regnskaber fra Jyske Bank, Sydbank og Danske Bank til positiv læsning
  4. NKT er år til dato faldet med 31 %. 2018 bliver et mellemår, siger NKT selv. På kort sigt er der næppe så mange ting som NKT selv kan gøre noget ved. Det som driver aktiekursen har aktuelt mest været en halvtom højspændingsfabrik i Karlskrona, stille om ordreaktiviteten og udenlandske shortsælgende investorer, som nærmest falder over hinandens aktieben for at tryne aktien. Kan NKT samle trådene?
  5. General Electric meldte fredag om en markant ordreindgang, men samtidig også om at priserne er under pres. Antal solgte MW svarer til omsætning, som opnået pris rimer på profitabilitet. Det er især sidstnævnte, som driver udviklingen i aktiekursen. Sælger Vestas nok til tilstrækkelig høje priser, eller kommer der et 3. kvartals deja-vu?
  6. Kan investordarlingen Ørsted blive ved med at forkæle investorerne?
  7. Kan FLSmidth mærke de stigende råvarepriser på ordreindgangen? FLS annoncerede i forbindelse med årsresultatet, at det ser ud til at ordreindgangen er bundet ud i begge forretningsområder. Da råvarepriserne har vist en fortsat opadgående tendens i kvartalet, er der muligheder for at FLSmidth kan tegne et positivt billede af 2018.
  8. Der har været positive forlydender om at kunderne har taget godt og vel imod Pandoras nye kollektion. Er det noget som har forplantet sig tilstrækkelig meget i 1. kvartalstallene?
  9. Har Lundbeck fundet sig en ny direktør, her 7 måneder efter at Kåre Schultz annoncerede sit jobskifte i september 2017?
  10. Kan Novozymes tilfredsstille de høje nøgletalsforventninger? Novozymes er fortsat meget højt prissat, og der er ikke plads til at skuffe investorerne. År til dato har aktien været på retræten. Stopper nedturen ved et bedre end ventet resultat?

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *