A.P. Møller Mærsk: Derfor er kursrisikoen begrænset til 10-15 %

De seneste dage har vejrudsigten for de danske aktier igen budt på let solskin. Der er dog en meget stor dansk aktier, som fortsat har umådelig svært ved at få greb om investorernes købelyst, og det er A. P. Møller Mærsk. Der kan både være gode grunde til at holde sig på investeringsafstand og –land af containergiganten, men også argumenter for, at vi burde være på vej ind i en stabiliserende fase. Uanset om stemningen er dårlig og det opadgårende potentiale er begrænset, er risikoen i et investeringsscenarie, som vi kan se nu, nok ikke mere end anslået 10-15 %. Her er pro et contra for investeringscasen A.P. Møller Mærsk:

Positiver:

  • Købet af Hamburg Süd kan visualisere synergier de kommende kvartaler
  • Siden Maersk solgte sine olieaktiviteter til franske Total, er olieprisen nok steget, men da betalingen sker i Totalaktier, som også er steget, (og overtagelse af gæld) er skaden alt i alt mindre. Maersk er med andre ord på sin vis forblevet i og ikke gledet i oliemarkedet. A. P. Møller Mærsk meddelte i går, at myndighederne har godkendt salget.
  • Forventningerne til 2018 bør være moderate at indfri og måske overgås. På et tidspunkt kan investorerne tænkes at ”købe ind” på den forventningspræmis.
  • Det er fortsat planen at en ”væsentlig del af provenuet” af olie- og gas skal udloddes til aktionærerne.

Negativer:

  • Investorer frygter, at Mærsk måler storhed i tonnage og ikke i profitabilitet og indtjeningsevne. Aktiernes brændstof er profitabilitet og ikke hvor mange skibe som har et bestemt flag.
  • Investorerne frygter, at indtjeningsevnen ikke er tilstrækkelig stor til at udlodde, konsolidere og investere samtidig.
  • De seneste 10-15 år har Mærsk ikke været i stand til at tilføre tilstrækkelig værdi til de investeringer, som de har foretaget. A. P. Møller Maersk har med andre ord ikke været en bedre ejer end den tidligere.
  • Er Trump et faresignal med hensyn til den globale vækst?

20-25 % kursfald som worst case – 10-15 % mest realistisk som ”i værste fald”

A.P. Møller Mærsk aktien handles aktuelt tæt på den bogførte egenkapital. Historisk har vi set en bundformation i forbindelse med makroøkonomiske nedture og aktiemarkedskorrektioner ned til ca. 0,7 x den bogførte egenkapital. Den globale økonomi er i nogenlunde form, men Trump kan blive en udfordring for den globale frihandel og dermed for væksten. Hvis verden undgår en nedtur, er den reelle risiko og nedside næppe større end 10-15 % fra det nuværende niveau.

 

Tidligere om samme emne:

Mærsk: Storhed bør måles i indtjeningsevne og ikke i tonnage

 

Anm: Jeg ejer ikke aktier i A. P. Møller Mærsk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *