Køb rygtet og sælg på fakta?

Den amerikanske skattereform; en af Trumps prestigeprojekter som rent faktisk er blevet til noget, er nu en realitet. For investorerne er det ikke mindst nedsættelsen af selskabsskatten fra 35 % til 21 %, som betyder noget. Her er nogle af investeringsperspektiverne:

 • Nedsættelsen af selskabsskatten og muligheder for at afskrive investeringer hurtigere, vil både øge indtjening per aktie, men vil givetvis også være et markant incitament for udenlandske selskaber til at lægge en større del af deres investeringer i USA.
 • De store vindere er de selskaber som betaler mest i skat ud fra devisen, dem som betaler mest, vil naturligvis også få de største lettelser.
 • Analytikere har beregnet, at nedsættelsen af selskabsskatten kan øge indtjeningen i de amerikanske selskaber per aktie med 6-8 %
 • I toppen ligger bl.a. bankerne, som er flittige skattebetaler. Her forventes en stigning i indtjeningen på op imod 10 %

Skattereform forlænger optur

 Investorerne glæder sig naturligvis over skattenedsættelsen, som kan være med til at forlænge aktieopturen og give den yderligere og måske det sidste boost. De amerikanske aktier er alene den seneste måned steget med ca. 4 %. Hvis hovedparten af den stigning skyldes den forventede skattenedsættelse, er der lidt men ikke særlig meget mere af komme efter. December er normalt en fornuftig aktiemåned og derefter følger januar, som plejer at forkæle investorerne med gode afkast, når ”nye” penge i aktiemarkederne gør deres entre. Der er ikke meget som tyder på, at vi ikke også kunne komme til at se det denne gang. Spørgsmålet er hvad der kommer bagefter og om der er meget mere end nogle få procent at hente på den konto?

Novo Nordisk og andre vil også mærke lavere skat

 Det er ikke kun de amerikanske selskaber som vil mærke de lavere skatter. Eksempelvis betaler et selskab som danske Novo Nordisk nogle mia. i udenlandsk skat, og da over halvdelen af deres salg kommer fra USA, er det meget realistisk, at en markant nedsættelse af selskabsskatten og bedre afskrivningsmuligheder for amerikanske investeringer, både vil få Novo Nordisk til at investere mere i USA, men også få en nettofordel ud af den lavere amerikanske selskabsskat.

 

 

2 responses to “Køb rygtet og sælg på fakta?

 1. Nedsættelse af selskabsskatten i USA for udenlandske virksomheder (ex Novo) gælder kun, hvis virk somheden etablerer sig i USA. Derfor tvivlsomt, hvor meget Novo får ud af skatterabatten i USA

  1. Hej Svend Erik

   Tak for input. Jeg tror der er 2 vinkler herpå. 1)Bedre afskrivningsregler vil gavne nye investeringer og 2)vil jeg antage, at Novo Nordisk i den henseende, for så vidt angår aktiviteterne i USA, er skattemæssigt at betragte som et amerikansk selskab. Men jeg kan naturligvis tage fejl

   Opdatering 22/12: Se venligst artikel i Berlingske Business for uddybende

   https://www.business.dk/oekonomi/store-danske-virksomheder-aander-lettet-op-trumps-nye-skattelov-faar-en

   Med venlig hilsen
   Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *