Vestas: Amerikansk skattereform kan give 5 % kursstigning

De amerikanske politikere er ved at finpudse deres skattereformforslag. I en ”give and take” seance ser det ud til, at forslaget om at neddrosle PTC reglerne yderligere i forhold til det, som allerede er aftalt frem mod 2020, er taget bordet. Vestas aktien steg i sidste uge markant på nyheden, men der kan kortsigtet være lidt mere i den effekt. Her er investeringsperspektivet:

  • Oveni det prispres som alle vindmølleproducenter har meldt om, ville den amerikanske skattereform kunne gøre livet yderligere surt.
  • Hovedessensen af Vestas’ nedtur var dog ikke i første omgang den amerikanske skattereform men det generelle prispres, som æder af kurspotentialet.
  • Efter 3. kvartalsregnskabet har analytikere fået nedjusteres deres anbefaling, indtjeningsforventninger og tilpasset deres kursmål og også i et vist omfang indstillet sig på ikke kun at 2018 bliver et mellemår uden indtjeningsvækst for Vestas, men også at nyhedsstrømmen, som på kort sigt kan styre en aktie, vedbliver med at være negativt.
  • At den amerikanske skattereform ikke bliver værre for vindmølleproducenterne end hvad der allerede ligger i 2020 aftrapningen, er kursmæssigt på kort sigt positivt.
  • Investorerne bør dog ikke sætte næsen op efter et kortsigtet gensyn med de aktiekurser som var gældende umiddelbart forud for 3. kvartalsregnskabet. En amerikansk skattereform er ikke den eneste forhindring i den henseende.

5 % stigning meget mulig

Hvis den amerikanske skattereform bliver det som aktuelt ser ud, er der god grund til på kort sigt at holde fast i sine Vestas aktier. Det er dog ikke alene nok til at få aktiekursen tilbage til ”udgangspunktet” forud for november regnskabet, men det er et stabiliserende skridt i den rigtige retning. Udover den amerikanske skattereform er prispresset stadig intakt, og det vil kunne indtjeningsmærkes ind i 2018.

 

Tidligere

 

Fra modvind til sidevind for Vestas

 

Anm.: Jeg ejer ikke aktier i Vestas

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *