Har aktierne mistet deres rentefølsomhed?

Janet Yellen og FED valgte helt som forventet at hæve den amerikanske rente onsdag for 3. gang i 2017 og for 5. gang i alt indenfor de seneste år. Draghi, og ECB derimod har mindre travlt og vil vente til et godt stykke ind i 2019 eller måske sågar længere med at hæve renterne. Her er investeringsperspektivet:

  • FED valgte som forventet at hæve renten med yderligere 0,25 %
  • For 2018 fastholder FED på sin rentevej, at renten, med det som vi kender aktuelt, vil blive hævet yderligere 3 gange
  • Når Draghi og ECB i dag holder ordinært møde, er der ikke nogen renteændringer på tapetet
  • Draghi vil fastholde, at ECB i 2018 vil halvere det månedlige opkøbsprogram, men stadig reinvestere udløb, hvilket vil bringe de månedlige opkøb ned fra 60 mia. til 35-40 mia. EUR
  • Draghi vil fastholde, at renten forbliver lav længe efter ophør af opkøbsprogrammet. Det tolker investorerne fortsat som om renten ikke røres de kommende 15 måneder.
  • Draghi vil opdatere vækst- og inflationsforventningerne. Væksten er den bedste siden finanskrisen og også inflationsforventningerne er langsomt på vej op imod 2 % grænsen, men det er endnu ikke noget, som ECB er bekymrede for.

Er amerikansk skattereform kun fordelingspolitik?

Efter den ventede renteannoncering faldt USD og renterne tilbage. Det viser med al tydeligelighed, at investorerne ikke tror renterne bliver hævet 3 gange i 2018 og/eller, at efter de 3 forhøjelser har vi ramt det nye rentenormale; denne gang med FED funds omkring 2 % og de 10 årige renter marginalt højere. Det viser også at investorerne ikke tillægger den amerikanske skattereform nogen særlig USD- og rentebetydning, og heller ikke tror den har nogen betydning for inflationen. Investorerne anser den med andre ord for et overvejende finansielt og fordelingspolitisk anliggende. Heri ligger måske netop faren i 2018.

 

 

2 responses to “Har aktierne mistet deres rentefølsomhed?

  1. Ja, endnu en grund til at investere og holde fast i Bitcoins! Fremtidens valuta er på vej frem og hvor meget banker og regeringer ikke kan li’ det, så sker det! Fiat er død, længe leve Bitcoin!

  2. Artikel giver ingen mening overhovedet. Ordet “aktie/r/ne” indgår ikke engang i teksten.
    Hvis du ikke har noget at sige, så ti dog stille mand!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *