Spildt øl pletter ikke, men Kåre Schultz vil ikke løbe risikoen

Det kom givetvis som et chok for de fleste, at Royal Unibrew i går aftes meddelte, at Jesper B. Jørgensen, som har afløst og efterfulgt den ekstremt succesrige Henrik Brandt, var fyret. Forklaringen er at ”Jesper B. Jørgensen ikke passer ind i Royal Unibrew kulturen”. Der kan dog også være andre facetter i den historie:

  • Det må have været vanskeligt at efterfølge den meget succesfulde Henrik Brandt, som fra bunden i 2008 og frem til sin fratræden har forgyldt investorerne med mere end en 50 dobling af aktiekursen.
  • Henrik Brandt og bestyrelsesformand Kåre Schultz har givetvis været et meget stærkt og indarbejdet og sammentømret team. Det er ikke givet, at det er let at arbejde sammen med Kåre Schultz.
  • Der er ikke en nedjustering på vej. Royal Unibrew har fortsat leveret på det lovede meddeles det. Alligevel er investorerne let nervøse og aktien dykker initielt med 4 % tirsdag morgen.
  • Kåre Schultz er på vej videre til TEVA i Israel. Hvis tappehanerne ikke kører som de skal, vil han ikke overlevere et Royal Unibrew som ikke er i god form. Man siger at spildt øl ikke pletter, men Kåre Schultz ønsker givetvis ikke at løbe risikoen.
  • Kåre Schultz meddeler selv, at han per nytår fratræder som bestyrelsesformand og overlader til næstformanden Walter Thygesen, som bliver ny bestyrelsesformand.
  • Ny CEO bliver Hans Savonije, som i en årrække har kørt øllet ud sammen med Henrik Brandt

Man kan ikke være topchef i TEVA og bringe øl ud samtidig

“Generationsskiftet” på bestyrelsesposten synes at være faldet på plads samtidig med at Kåre Schultz med Hans Savonije har hentet halvdelen af det succesrige team ind som CEO. Kåre Schultz er i sine tanker på vej ud af Lundbeck og ned til Tel Aviv for at rette op på TEVA. Man kan sagtens være bestyrelsesformand i Royal Unibrew og topchef i Lundbeck på samme tid. Derimod kan man ikke være topchef i TEVA og sørge for at øllet flyder i stride strømme i Faxe. Spildt øl pletter ikke, men Kåre Schultz vil hverken løbe risikoen på tøjet eller på sit CV og royale eftermæle.

 

One response to “Spildt øl pletter ikke, men Kåre Schultz vil ikke løbe risikoen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *