Er hard core lig med hårde Kåre fra Holte?

Kåre Schultz’ fremragende resultater har givet international genlyd, og mandag blev han præsenteret som den frelsende blonde dansker, som driftsmæssigt skal styre Teva Pharmaceuticals ud af den nedtur, som de seneste år har budt på massive aktiefald, reduktion i udbyttet og frygten for at en gæld skal kvæle Teva. Er der nogen som kan redde Teva, er det Kåre Schultz.

På vej til toppen

For 3 år siden var Kåre Schultz udset til at avancere fra kronprins til øverste podium hos Novo Nordisk. Det var dengang der endnu ikke blev talt som så meget om priskonkurence og ”you ain’t seen nothing yet”. I dag forstår vi hvor Kåre Schultz var på vej opad, og måske forstår vi også lidt bedre, at vejen til den absolutte top blev et skridt for høj. Kåre Schultz er givetvis en no nonsense, no bullshit type, hvor hvem resultater er mere end blot vigtige. Mange har misbrugt udtrykket ”failure is not an option” og leget papirtigre. Kåre Schultz er ikke en af dem.

De (be)græder i Bagsværd

Vi har ikke hørt det så meget udadtil, men der er næppe nogen grund til at tro, at der ikke har været talt meget om det på direktionsgangen hos Novo Nordisk, men også i bestyrelseslokalet i Lundbeck. Kåre Schultz har sit pengemæssigt på det tørre, og noget som er meget større end bare penge står på spil. Han har allerede vist, at bestyrelsen i Novo Nordisk tog fejl. Nu vil understrege det ved at få israelske Teva på fode igen.

125 mio. transfer

Udfordringen er både formidabel og nem at få øje på. Aktiekursen er raslet ned, udbyttet skåret drastisk, nedskæringsrunder annonceret og forude truer et gældsbjerg af dimensioner. Tilsammen en cocktail, som tiltrækker hard nitteren Kåre Schultz, som ifølge eget udsagn, har det bedst med større udfordringer.

Teva har angiveligt betalt op til 275 mio. i samlet aflønning for at få Kåre Schultz’ underskrift. Heraf forfalder alene 20 mio. USD efter 3/6 måneder som en form for tiltrædelses- eller overgangssum om man vil. Det er meget store tal, og de fleste ville blive omtumlede af det forventningspres, som hviler på den nye topledelse.

Eksploderende aktiekurs

Efter annonceringen af den nye topchef, steg Tevas aktier med 20 % i New York, og investorerne blev 20 mia. rigere ved udsigten til, at der nu ikke kun skal ryddes op og fjernes gæld, men investeringsopfattelsen af Teva skal også ændres fra at være en generisk producent til at være det medicinalselskab, som ikke kun sælger flest produkter til patienter i verden, men som også selv har en betydelig egen pipeline af egenudviklede produkter.

Hvis det lykkedes får Kåre Schultz stjernestatus i Tel Aviv på samme måde som Preben Elkjær fortsat har det i Verona.

 

One response to “Er hard core lig med hårde Kåre fra Holte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *