Pandora: Et interview kan sige mere end 100 tal

Det er ikke nogen hemmelighed, at Pandora har stjålet de danske aktieoverskrifter i 1. halvår 2017. Som den eneste større danske aktie sluttede selskabet med et afkastmæssigt minus. Fredag i sidste uge blev regnskabsbøgerne lukket og investorerne holder vejret og har ikke mindst i 2. kvartal ventet i spænding på om der kunne komme en førtidig opdatering på resultatudviklingen i Pandora.

Det som overrasker, bevæger kurserne

Det er oftest det som kommer overraskende, uventet og uforudset, som kan bevæge aktiekurserne og de finansielle størrelser mest. Med den viden in mente og med 2017 fortiden om de 5 amerikanske kapitalfonde, som aktuelt har shortsolgt ca. 5,65 % af Pandoras aktiekapital i frisk erindring, er det ikke overraskende, at Pandoras aktiekurs i går mandag den 3/7 var en af de mest stigende.

Topchefen tager teten

I et interview på Bloomberg slog Topchefen Anders Colding Friis en upbeat og konstruktiv tone an. Pandora venter ikke blot på at det amerikanske marked af sig selv skal vise en bedring og at ”business vender tilbage til det normale” (velkendte) med afsætning via malls, etc. Pandora er offensive i USA i håbet om at vinde så meget af det tabte tilbage igen.

Her er lidt opsummering for Pandora set fra et investorperspektiv i det halvår, som lige er gået:

  • 5 amerikanske fonde har solgt sig kort for 5,65 % af aktiekapitalen I Pandora.
  • Vi kender ikke fondenes alibi for at sælge sig kort. Er det risikoen for nedjustering på grund af en svag udvikling på det/de engelske/amerikanske markeder eller skyldes det altovervejende, at et kursfald og negativ kursmomentum sætter øget fart på nedturen og animerer flere til at tilslutte sig short sælgerne?
  • Pandora faldt i 1. halvår 34,25 % og var den eneste af de danske aktier i C20, som faldt. Nærmeste konkurrent fra bunden var TDC med en kursstigning på 4,41 %.
  • Pandora har næppe endnu det fulde overblik over, hvordan 1. halvår og dermed især 2. kvartal er forløbet. Seneste markedsmæssige opdatering kom i forbindelse med 1. kvartalsregnskabet den 9. maj og er således ikke engang 2 måneder gammel. Det taler alt andet lige for, at der ikke allerede nu kommer en nedjustering for helåret. Hvis det sker, skal der være sket meget de seneste uger.
  • Såvel den administrerende direktør Anders Colding Friis som også næstformanden i bestyrelsen Christian Frigast har i maj måned meddelt, at de har købt aktier i Pandora.
  • Den amerikanske forhandler af Pandora smykker, Signet bliver ofte brugt som ”stemningsbarometer” for udviklingen generelt på det amerikanske marked. Hvis aktiekursen er en god indikator for udviklingen, er der ikke noget som tyder på, at der skulle være nye svagheder.

Er intet nyt, godt nyt?

Selv om topchefen ikke kunne og ej heller udtalte sig om den ”løbende forretning”, fandt investorerne alligevel, at der var lidt ny information i forhold til den store usikkerhed, som i 1. halvår 2017 har medført, at Pandora som den eneste af aktierne i OMX C20 har givet et negativt afkast. Interviewet har alt andet lige, uagtet at der ikke blev nævnt konkrete tal, gjort ventetiden frem mod 8/8 og offentliggørelsen af halvårstallene lidt mindre ulidelig.

 

Anm: Jeg ejer ikke aktier i Pandora

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *